ŞANLIURFA / SİVEREK - Şehit Metin Gençdal Ortaokulu

Nis

Bu sene de tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da 23  Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı.

Mrt

Bu vatan uğruna canlarını defa eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Vatan size minnettardır. Bu vesile ile bir nebze olsun şehitlerimizi anmak ve hatırlamak amacıyla okulumuzda 18 Mart Çanakkkale Zaferi anma programı icra edildi. Bu programda emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun fen bilimleri öğretmeni Özge TOZLU danışmanlığında gerçekleşen "Future Scientists" isimli projemizde öğrencilerimiz deneyler yaparak, web 2.0 araçlarını kullanarak etkinlikler gerçekleştireceklerdir. Projemizde Türkiye, Yunanistan, Romanya, Slovakya, Gürcistan ve Ürdün'den ortak okullar bulunmaktadır.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden YUNUS KOÇER’in aracılığıyla TRABZONSPOR eski Başkanı Sayın NEVZAT AYDIN’ın öğrencilere göndermiş olduğu formalar öğrencilerimize hediye edilmiştir. Kültürler arası sporun yayılmasında ve sevdirilmesinde emeği geçen Sayın Nevzat AYDIN’a teşekkürlerimizi sunarız.

Şbt

Okulumuzda LGS maratunu hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu süreç boyunca hem hocalarımız hem de öğrencilerimiz büyük emekler ve fedakarlıklar sergilemektedir. Bundan dolayı denemede başarı gösteren 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize idaremiz küçük bir moral molası vermiştir. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür eder bütün öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Türkiye Bağımlılıklarla Mücadelede (TBM) kapsamında Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okulumuz 6.sınıf öğrencilerine yönelik "Tütün ve Teknoloji Bağımlılığı" konulu eğitim verildi.

Ara

Okulumuz Türkçe öğretmenleri Akın BAŞPINAR ve Serkan GÜNDOĞDU tarafından Dilimizin Zenginlikleri köşesi hazırlandı. Hocalarımıza teşekkür eder ve yapılan etkinliğin faydalı olmasını dileriz.

Ara

Okulumuzda trafik şube ekiplerince 5.sınıflara yönelik trafik farkındalık eğitimi verildi.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilen 400 metre koşu yarşmasında öğrencilerimiz dereceye girmişlerdir.Buna göre kızlarda;

Birinci Özlem ALOĞLU

Üçüncü Elif Nur GüNÇAVDI

Erkeklerde,Sefa KARAVAR üçüncü olmuştur. Hem öğrencilerimizi hem de beden eğitimi öğretmenimiz Mahir ÇALĞAN'ı tebrik ederiz.

Kas

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cmuhuriyet Bayramı etkinlikleri gerçekleştirildi.Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz bu bayramı coşku ile kutladı.

Eyl

Bu gurur Şehit Metin Gençdal Ortaokulu ailesine aittir. Bu sene yapılan Liselere Geçiş Sınavı'ında(LGS) öğrencimiz Kudret ARSLAN 494,5027 puan alarak Siverek ilçe birincisi olmuştur.Öğrencimiz sadece 1 yanlış yaparak 0,08 genel yüzdelik dilimine girmeyi başarmıştır.Bu vesile ile LGS'de 494,5027 puan alarak Siverek 1.si olan Kudret ARSLAN başta olmak üzere LGS'de başarılı olan tüm öğrencilerimizi kutluyor;aileleri,öğretmenleri ve emeği geçen tüm eğitimcilerimize teşekkür ederiz.Başarılarınız daim olsun.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun:).Bu yıl 23 Nisan etkinlikleri kapsamında tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi,bizim okulumuzda da coşku ve neşe ile kutlandı.Okulumuzda yapılan etkinliklere ait görsel ve videoları aşağıda görebilirsiniz.

Kas

Ülkemiz genelinde yapılan Deprem Tatbikatı kapsamında,okulumuzda tatbikat gerçekleştirildi.Tatbikatın temel prensibi olan "Çök,Kapan,Tutun" kuralı bütün sınıflarda aynı anda uygulandı.

Tatbikatımızdan görüntüleri aşağıda bulabilirsiniz.

Ekm

Şehit Metin Gençdal olarak bu yıl da Kutlu Doğum Haftasını unutmadık.Okulumuz Din Kültürü öğretmenlerinin katıkılarıyla Kutlu doğun haftası programı icra edildi.Program Kur'an tilaveti ile başladı, şiir ilahi ve hadis-i şeriflerle devam etti.Program sonrası öğretmenlere hadisi şerif ve lokum dağıtıldı.Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.